Minden évben elhatározom, hogy most időben felkészülök az ünnepekre - persze ahogyan eddig sosem, így idén sem sikerült. Ma van advent első vasárnapja, de egy nyamvadt koszorút se sikerült vennem, így szokás szerint alternatív, gyors diy megoldást kerestem. Ha hasonló cipőben jársz, biztos vagyok benne, hogy találni fogsz kedvedre valót Te is :)

1. Elő a tortatállal
  karácsony dekoráció advent DIYA legtöbb háztartásban bizonyára megtalálható valami hasonló süteménykínáló, amit gyorsan elő lehet kapni. Négy gyertyát kell előbányászni még, illetve pár tobozt vagy díszt a tavalyi karácsonyi dobozokból, esetleg szedhetünk bogyós ágakat - kész is!

2. Bármilyen tál megteszi
  karácsony dekoráció advent DIYNálunk nincsen süteménykínáló :) viszont porcelán tál akad. Vághatunk a tálba kemény szivacsot, amibe a gyertyákat szúrjuk, vagy gyertyatartókban is állhat, csak kicsit el kell takarni. 

3. Befőttes üvegek
  karácsony dekoráció advent DIYVálaszthatunk különböző méretűeket, vagy akár egyformákat is - a lényeg, hogy ezekbe kerüljön gyertya, vagy mécses. Ha egyformákat választunk, talán esztétikusabb, ha egy gyertyatálon sorba rendezzük őket. Elég egy kevés spárga az üveg szájára, de akár dekorhomokkal is megbolondíthatjuk.

4. Ha befőttes sincs
  karácsony dekoráció advent DIYAkkor rendezzünk el négy gyertyát egy gyertyatálban. Kevés rafiával, vagy spárgával dekorálható a gyertya maga is, de a tálban karácsonyi díszeket, téli terméseket, szárított narancskarikákat is elhelyezhetünk.

5. Ha ragaszkodsz a koszorúhoz
  karácsony dekoráció advent DIYRégi pólókból, újságpapírból vagy éppen egy rossz pulóver ujjából készíthetsz koszorú alapot. Ezt kedved szerint díszítheted, és a közepére kerülhetnek a gyertyák. 

+1 Cserepek
  karácsony dekoráció advent DIYA kiürült cserepek is tökéletesek lehetnek, ha éppen semmi sincsen kéznél.

A képek forrásáért, illetve további egyszerű ötletekért katt: https://www.pinterest.com/BalkonGaz/alternat%C3%ADv-adventi-koszor%C3%BAk/