Nordmann, ezüst vagy esetleg luc? Mindnek van előnye, így mindenkinek megvan a maga kedvence is - én a nordmannra esküszöm :) de ha nem szeretnél vízkeresztkor küzdeni az elemekkel, vagy helyhiány, esetleg a kisállataid miatt a fa ki van zárva, arra is van megoldás. 
Nézzünk néhány kreatív és divatos, fakerülő megoldást!

1. Ágakból  dekoráció
Nem zseniális? Ha nem szeretnénk a falra ragasztani, vászonképre rögzíthetjük, vagy keretbe is lógathatjuk akár. A fehér vagy natúr díszek tökéletesen kiegészítik, de égősorral is megbolondíthatjuk.

2. Csomagolópapír gurigák  dekoráció
Pofonegyszerű, gyerekekkel is elkészíthető. Teljesen kisállatbarát megoldás, és csak maradék csomagolópapír gurigák szükségesek.

3. Létra. Gondolnád?  dekoráció
Bár a vintage kedvelők gyakran alkalmazzák polcként, minimál szobainasként vagy csak úgy, akár karácsonyfa gyanánt is megfelel egy létra. Ízlésesen díszítve, kevés dekorációval én is megbarátkoznék vele.

4. Rajzolj magadnak!  dekoráció
A táblakréta is menő manapság (korábban itt írtam pár sort róla: ) ki hinné, hogy karácsonyfát is lehet rajzolni magunknak? Ráadásul nem is utolsó látvány :) kombinálhatjuk fényekkel, díszekkel is.

5. Raklapra?  dekoráció
A raklapos ötletekre általában vevő vagyok, ez sem kivétel, elfogadnám :)

A képek forrásáért, további inspiráló ötletekért katt: https://www.pinterest.com/BalkonGaz/kar%C3%A1csonyfa-m%C3%A1sk%C3%A9pp/