Tudtátok, hogy az első adventi naptárat az 1900-as években egy kreatív anyuka készítette türelmetlen kisfia, Gerhard részére papírból és fellógatott csokikból? A német kisfiúból nagyfiú lett, és az ötletre üzleti vállalkozást alapított; így alakult ki a napjainkban is ismert 24 ablakos, öntött csokis, képes papírnaptár.

Természetesen a bolti verzióval semmi gond nincs, a gyerekek imádják. Nálunk azonban még nincsen gyerek, de nagyon szeretem magát az ötletet, hogy karácsony napjáig is minden nap valami aprósággal lephetem meg szeretteimet – így már évek óta (egy-két kihagyással) lassan hagyománnyá vált az adventi zoknik megtöltése. Nagyon jó adni, ráadásul soha sincsen késő elkezdeni – és még karácsonyi dekorációnak is első osztályú. Nézzünk most 5 könnyen elkészíthető példát:

1. Csipeszes-papírzacskós
DIY advent karácsony dekoráció
Talán idén az egyik legtrendibb megoldás. Nincsen más dolgunk, mint a felszámozott zacskókba ajándékot tenni, és felcsíptetni őket egy szalagra, keretre vagy akár szárítóra. Egyszerű, és nagyszerű!

 

2. Dobozok
DIY advent karácsony dekoráció
Itt komolyabb bevásárlásra nem is lesz szükség, csak némi papír és egy nyomtató szükséges hozzá. Tehetjük asztalra, szekrényre vagy polcra, de akár fel is erősíthetjük egy képkeretre.

 

3. Natúr szütyők
DIY advent karácsony dekoráció
Nem feltétlenül kell komolyabb varrás tudomány, elég egy cikk-cakk olló és karácsonyi szalag, hogy a szütyőket elkészítsük. A számokat textil filccel, transzfer technikával vagy egyszerűen hímzéssel is felvihetjük. Haladók készíthetnek igazi zsákokat is, persze.

 

4. Filc cipők
DIY advent karácsony dekoráció
Nekem ez az egyik nagy kedvencem. Igazi szívfájdalmam, hogy a költözés után valaki rátette a mancsát, de bízom benne, hogy egy kis lurkót valahol boldoggá tesz. Ezekhez sem feltétlenül szükséges a varrógép, de persze lényegesebben gyorsabb a művelet.

 

5. Élmény a borítékban
DIY advent karácsony dekoráció
Ehhez csupán szép borítékok és kártyák, doboz vagy csipeszek és madzag szükséges – és persze néhány ötlet. Például: ma a kedvencedet főzöm vacsorára; ma Te választhatsz filmet; este moziba megyünk…

A képek forrásáért, illetve további ötletekért katt: https://www.pinterest.com/BalkonGaz/advent-calendars/